Понедельник, Декабрь 10, 2018
  • USD 26.25 | 26.50
  • EUR 30.50 | 31.00
  • RUR 0.41 | 0.43

Як приготувати найсмачніші вареники: рецепти тіста і несолодких начинок

Вареники – одна з головних страв української кухні. Їх роблять з абсолютно різними начинками. Серед найпопулярніших і, отже, найсмачніших, слід згадати картопляне пюре, гриби, капусту, варений фарш або солодкі з вишнями, пише Сьогодні.Lifestyle.

Готувати вареники просто, але їх обов’язково потрібно робити дружною компанією – так веселіше, та й руки не так швидко втомляться ліпити. Пропонуємо вам три види вареників: з м’ясом, з картоплею і несолодким сиром.

Вареники зі сметаною

Інгредієнти на 6-8 порцій:

Для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 200-230 мл
  • сіль

Для м’ясної начинки:

  • Яловичина – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло вершкове – 100-150 г
  • петрушка
  • Сіль, чорний перець

Для картопляної начинки:

  • Картопля – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Олія соняшникова нерафінована – 30 мл
  • кріп
  • Сіль, чорний перець

Для сирної начинки:

  • Сир – 300 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Кріп петрушка
  • Сіль, чорний перець

Рецепт приготування:

  1. Готуємо тісто. З’єднуємо борошно з яйцями, молоком та дрібкою солі і добре вимішуємо впродовж десяти хвилин.
  2. Відправляємо тісто в пакет або в миску, накриту харчовою плівкою, на 10 хвилин, щоб воно відпочило.
  3. Картоплю миємо, чистимо, нарізаємо на 3-4 частини і відварюємо до готовності. Воду зливаємо.
  4. Яловичину очищаємо від плівок і зайвого жиру, нарізаємо на шматки завбільшки з кулак, опускаємо в окріп і відварюємо при слабкому кипінні протягом півгодини. Готові шматки м’яса ми подрібнюємо в фарш будь-яким зручним способом.
  5. Цибулю чистимо, миємо, дрібно ріжемо, пасеруємо на слабкому вогні, на соняшниковій олії до золотистої скоринки.
  6. Зелень миємо, дрібно ріжемо і відкладаємо окремо.
  7. Фарш з вареної яловичини змішуємо з половиною пасерованої цибулі, вершковим маслом, сіллю, перцем і петрушкою.
  8. Картоплю розминаємо виделкою, додаємо цибулю, сіль, перець, кріп і запашну соняшникову олію.
  9. Сир можна робити як солодким, так і солоним. В обох випадках додаємо яйце, щоб сир при варінні тримався. Для солоного варіанта кладемо трави, подрібнений часник, сіль і перець.
  10. Ділимо тісто на 2-3 частини – те тісто, що не використовується в даний момент, залишається під плівкою.
  11. Тоненько розкачуємо частину тіста за допомогою качалки. Щоб тісто не прилипало, злегка присіюємо його борошном. За допомогою склянки нарізаємо кола, які прибираємо в бік і прикриваємо вологим рушником, щоб не обвітрилися.
  12. На середину кола кладемо чайну ложку начинки, краї защипуємо. Готові вареники краще розкладати за видами на різні тарілки. Також корисно залучити до праці всіх друзів або домочадців, бо ліпити вп’ятьох значно приємніше і швидше, ніж одному (на всіх).
  13. Вареники варимо в підсоленому окропі протягом 5-7 хвилин. Дуже важливо, щоб води було набагато більше, ніж вареників. Не менш важливо на самому початку за допомогою обертання каструлі переконатися, що нічого не прилипло до дна.
  14. Їмо готові вареники зі сметаною, вершковим маслом або смаженою цибулею.