Понедельник, Декабрь 10, 2018
  • USD 26.25 | 26.50
  • EUR 30.50 | 31.00
  • RUR 0.41 | 0.43

Лайфхак: як зберегти зелень надовго без втрати вітамінів

Свіжа зелень корисна для здоров’я, але має один істотний недолік: вона дуже швидко псується. Григорій Герман розповів, як надовго зберегти пряні трави в свіжому вигляді, передає Сьогодні.Lifestyle.

Петрушка зменшує рівень цукру в крові, знижує тиск і корисна для зору. Її потрібно ретельно помити і скласти в пакет, що не обсушуючи. Потім зав’язати пакет так, щоб в ньому залишилося багато повітря. Покласти на нижню полицю холодильника.

Кінза покращує травлення і сприяє травленню важкої їжі. Цю зелень слід помити й обсушити паперовими рушниками. Після цього загорнути в сухий паперовий рушник і скропити водою. Упакувати в пластиковий пакет і покласти на нижню полицю холодильника.

Щоб зберегти шпинат свіжим і хрустким, його не треба мити. Вам потрібно буде розрізати неочищену цибулю на чотири частини і скласти в пакет разом зі шпинатом. Кожні 4-5 днів цибулю слід міняти.

Кріп – фаворит усіх тих, хто любить молоду картоплю. Обріжте стебла і складіть в стакан з водою. Щоб кріп не зав’яв зверху, накрийте його вологою марлею.

Щоб надовго зберегти зелену цибулю, білу частину потрібно загорнути у вологу марлю, а зелену – в сухий паперовий рушник.