Понедельник, Декабрь 10, 2018
  • USD 26.25 | 26.50
  • EUR 30.50 | 31.00
  • RUR 0.41 | 0.43

Рецепт дня: шарлотка з яблуками та карамеллю

Звичну яблучну шарлотку можна урізноманітнити, якщо приготувати її з карамеллю. А щіпка ваніліну або кориці зроблять пиріг ароматнішим, пише Сьогодні.Lifestyle.

Шарлотка з карамеллю

Інгредієнти:

  • 3 яблука
  • 3 яйця
  • 90 г цукру
  • 90 г борошна
  • 3 ст.л. цукру без гірки для карамелі
  • 30-50 г вершкового масла

Рецепт приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 С.
  2. Форму діаметром 20-23 см змастіть маслом і присипте борошном.
  3. Приготуйте карамель. У каструльку насипте цукор, додайте ложку води при бажанні і на сильному вогні розтопіть і чекайте, поки не вийде коричнева карамель. Вилийте її в форму і розподіліть по дну. На карамель покладіть шматочки масла і відставте.
  4. Приготуйте бісквітне тісто. Розділіть яйця на білки і жовтки. Додайте 1/3 цукру і збийте ще, до блиску.
  5. Збийте жовтки з цукром, що залишився. За допомогою ложки акуратно змішайте білки і жовтки.
  6. Додайте просіяне борошно, перемішайте, зачерпуючи тісто від краю і опускаючи в середину.
  7. Яблука поріжте на четвертинки, а потім шматочками прямо в форму. Залийте тістом і струсіть.
  8. Випікайтет при 180 С півгодини, а потім ще півгодини при 160 С. Готову шарлотку переверніть на решітку і остудіть.